Didgeridooles

 

 

Je bent van harte welkom voor didgeridooles bij onze didgeridooschool in Rijswijk (tussen Delft en Den Haag) als je op een gezonde manier didgeridoo wilt leren spelen en gave muziek wilt maken. Wij bieden je een beproefde lesmethode die is ontwikkeld vanuit ruim 20 jaar ervaring. We hebben ons  gespecialiseerd in het gebruik van de didgeridoo ter verlichting van diverse gezondheidsklachten, zoals stress, snurken, apneu, astma, long covid en andere ademhalings-en stressgerelateerde problemen of aandoeningen. 


Locatie: Trias (centrum voor de kunsten, Cor Ruysstraat 2, 2284 XL Rijswijk) tenzij anders overeengekomen. Voor de route klik hier. Lessen aan huis zijn en buitenlessen zijn ook mogelijk in de regio Delft, Den Haag en Rijswijk (en omstreken).

Voor elk niveau

Van absolute beginner tot (ver)gevorderde speler, je kunt bij ons terecht! Er valt van alles te ontdekken met dit geweldige instrument. Al snel speel je bijzondere ritmes met verschillende ademtechnieken. Als de klank van de didgeridoo je heeft gegrepen, en we weten hoe dat voelt, kom het dan ontdekken!

Zoek je verdieping? Nieuwe ritmes en inspiratie? Of wil je aan de slag met meerdere (circulaire) ademhalingstechnieken of deze verfijnen? Kom gerust eens langs voor een vrijblijvende introductieles.


Didgeridoo voor je gezondheid (didgeridoo / breathwork)

In de lessen hebben we veel aandacht voor jou als cursist om je bewust te maken van je ademhaling en deze in balans te brengen. Een gezonde ademhaling kent namelijk vele gezondheidsvoordelen. Het spelen van didgeridoo gaat om luchtdruk te leren opbouwen en bewust vast te houden met een juist gebruik van het middenrif en andere (ademhalings)spieren om diep en zonder beperking te ademen. Behalve dat je gave muziek maakt, is het bijkomend resultaat dat je je eigen gezondheid actief ondersteunt. 

Voorzorgsmaatregelen Corona

Uiteraard nemen we i.v.m. Corona de nodige voorzorgsmaatregelen. Gebruik je één van onze didgeridoos, dan is deze ontsmet. Blazers mogen spelen als zij minimaal 2 meter afstand (in de blaasrichting) houden tot anderen. Dit is door de sector opgenomen in onder meer het protocol van de Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie en in het protocol van de Vereniging van Nederlandse Orkesten. Het trainen van je ademhalingssysteem is echter ook te zien als preventie of revalidatiemethode bij Corona (zie onder).

Snurken, astma, apneu, stress, corona, long-covid
Als founding partner van The Breath Control Academy (Didgeridoo- en ademhalingstrainingen in Finland) verzorgt docent Freek van Bemmelen trainingsprogramma's didgeridoo specifiek tegen snurken, astma, apneu en stress-gerelateerde klachten. Maar ook bij een gespannen middenrif, angst, trauma, lage rugpijn en bijvoorbeeld het vergroten van core stability en verbeteren van stemgebruik, balans en houding. Geen wondermiddel dat vanzelf alles oplost, wel een actieve training waarin je zelf de regie neemt over je ademhaling.

We gebruiken de didgeridoo als middel om het ademhalingssysteem te trainen. Oefeningen zijn bijvoorbeeld gericht op het ademteugvolume en ontspanning waarbij de nadruk ligt op neusademhaling en een juist gebruik van het diafragma. Met diverse oefeningen versterken we de ademhalingsspieren van onder andere keel en tong wat een gunstige invloed kan hebben op snurken en apneu. Ook werken we aan een gezonde buikademhaling. Je leert technieken om je stress zelf bewust te verlagen. Door het verlagen van (langdurige) stress verlaag je het risico op depressie, hart- en infectieziekten en wapen je het immuunsysteem tegen virussen zoals corona. Want minder stress is goed voor je algehele gezondheid waaronder het immuunsysteem. Door het trainen van je ademhalingsysteem zorg je er bovendien voor dat je een eventuele virusinfectie beter aan kunt.

Masterclasses

Zo nu en dan zijn er gave masterclasses van BCA-founder Bastiaan Anthonie Baaij. Onze cursisten variëren van mensen die aan hun gezondheid willen werken en/of vastlopen in het leven, tot een breed scala aan (medisch) professionals, fysiotherapeuten, yogadocenten, muzikanten en (spiritueel) coaches die het geleerde toepassen in hun beroepspraktijk.

Nieuw: privélessen op locatie in Rijswijk (volgens lesmethode /ademhalingstraining van Breath Control Academy Finland)

Neem contact op voor een privé introductieles (geheel vrijblijvend) via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Eigen didgeridoo is (nog) niet nodig. Tijdens de introductie krijg je alle informatie over lesmogelijkheden en tarieven. We adviseren je ook graag over een goede didgeridoo en hebben diverse soorten in onze collectie.

Lees meer over de werking van didgeridoo op:

https://www.bndestem.nl/overig/didgeridoo-spelen-tegen-het-snurken~a0d810f7/

https://www.cwz.nl/patient/polikliniekenteams/slaapcentrum/wetenschappelijk-onderzoek-slaapcentrum/

Partner van:   

(Ademhalingstraining in Finland en Nederland)


(didgeridootrainingen sinds 2010)

 

 

 

Facebook Twitter Google+ Pinterest

Ervaringen

 
Founding Partner:
Authorized reseller:
 
        
 
 
 
 
 
×

TPL_GK_LANG_LOGIN_POPUP

fb iconTPL_GK_LANG_FB_LOGIN_TEXT